Banrapport Karlsborg

Sträcka 1

6km
Är som förra årets sträcka fast några få ändrade bitar. Så ni som körde 2018 kommer att känna igen er större delen av spåret. Sträckan börjar med lite åkning på och vid sidan av övningsfältet som är väldigt lättåkt och kommer gå ganska fort. Sedan går det ner mot sjön med lite knixigare bitar ett par kilometer för att sedan avslutas med återigen lättåkt och snabbt parti utmed och på fältet. Nästintill hela spåret är slätat innan tjälen så inga konstigheter egentligen.

Sträcka 2

6km
Spåret börjar med att gå på det gamla VM-spåret till vårt träningsområde. Kommer sedan åka på vår knattebana för att sedan komma till grusgropen där vi kör ett par vändor upp och ner. Sista delen går utmed övningsfältet som spår 1 gör och avslutas med att korsa fältet för att ta sig till depån. Även denna slinga är slätad innan tjälen kom så det kommer nog gå att åka ganska fort även här!

Underlaget

Idag (tisdag) ligger det ca 10cm snö utmed hela spåret och enligt dagens väderprognos kommer det komma lika mycket snö till under veckan. Kommer att försöka få bort större delen av den snö som kommit för att det ska vara lätt med omkörningar då det förmodligen blir många i spåret. Och under snön finns det ordentlig tjäle då det har varit kallt i veckor så spåret kommer nog hålla bra.

//Jesper CMK