Besöka tävlingarna

Som publik kommer man på våra tävlingar få uppleva många trevliga sidor av endurosporten.
En av de fantastiska fördelarna med vår cup är att du som publik kommer få chansen att se förare från den absoluta svenska och internationella eliten till den gladaste av motionärer. De tävlar inte samtidigt, men under samma förutsättningar. Denna bredd är en stor del av den fantastiska gemenskapen vi har i enduron. Nybörjaren tävlar, och kan faktiskt mäta sig, med de allra snabbaste vi har i landet.

Vart körs tävlingarna?
Alla alliansens klubbar kör tävlingarna på sina egna banor. Du kan se information och karta till de enskillda banorna på sidan Tävlingsplatser

När ska jag va på plats?
Tävlingen pågår i regel från 09.00 till ca 16.00. Under dagen körs det 3 heat och är uppdelade mellan olika klasser.
Det så kallade SJB-heatet är där det går fortast eftersom det är där den främsta eliten (både dam och herr) och mest lovande juniorerna håller till ihop med bredd-förare, som är snäppet under eliten.
Sedan har vi det så kallade ”äldre” motionsheatet, vilket egentligen inte är ett så bra namn. Motionsklassen över 50 kör iofs sig här, men även Ungdommar mellan 12 – 16 år och motionsdamer.
Det tredje heatet innehåller 2 motionsklasser, Motion -39 och Motion 40-49, och brukar va det heat där mest förare deltar.
I vilken ordning de 3 heaten körs varierar från tävling till tävling, men vi rekommenderar att ett par dagar före tävlingen gå in på denna hemsida och under informationen för tävlande leta upp det PM som publiceras inför varje deltävling. Där kommer ett tidsschema finnas att läsa.

Hur går tävlingen till?
Enkelt beskrivet ska förarna på en viss förutbestämd tid, ca 1.5 till 2 timmar per heat, köra en eller flera sträckor ett visst antal gånger. Den som gör detta på kortast tid vinner. Förarna har tid till service och vila mellan varje sträcka.
Gå gärna och titta på servicedepån, det är väldigt intressant, men gå inte in i den. Där skall bara förare och servicepersonal vara.

Hur vet jag vem som vinner?
Förutom att se förarna tävla kan man även följa tidtagningen live. Antingen genom att leta upp en monitor vid depåområdet eller i sin smarta telefon där man besöker hemsidan live.emx-timing.se

Om man undrar något?
Enkelt! Hitta en västbeklädd funktionär och fråga. De kan säkert hjälpa dig. Annars bruker även annan publik va trevlig och pratsam. De hjälper säkert gärna till så gott de kan…

Nåt mer att tänka på?
Ja, 2 saker.
1. Tänk på att se er för när ni går runt i skogen och tittar på tävlingarna. Banorna är inte avspärrade överallt och motorcyklarna kör väldigt fort. Va därför alltid uppmärksam och se till att ni inte kommer ivägen. Håll koll på barn och djur.
2. Njut av att va ute i naturen, kolla på vår fina mc-sport och varför inte avnjuta lite fika eller mat. På samtliga tävlingar brukar det finnas en kiosk med både fika och enklare förtäring.

Varmt välkomna!!!