Orsak till startnummerproblemen, och vad ni kan göra

Då har vi fått lite svar från förbundets IT-avdelning om varför vissas startnummer inte kan väljas till andra deltävlingar.

Orsak: Enkelt förklarat beror det på att föraren inte kryssat i valet ”Lås numret hela säsongen” när han/hon anmält sig. Det gör att numret inte är ”bokat” av aktuell förare och kan väljas av annan förare till kommande deltävlingar i cupen.
Det som är olyckligt är att denna inställning tidigare varit vald som standard, men av nån anledning så hade man ändrat detta en period innan jul och satt den urkryssad som standard. Varför vet vi inte…

Konsekvenser: Tyvärr kommer detta betyda att om ni inte kan välja samma nummer vid anmälan till kommande tävlingar tvingas ni välja ett nytt.
Det är naturligtvis inte optimalt, men då numret inte var låst av föraren så har någon annan tillåtits ta det.
Dock kommer vi ändå kunna hålla ihop det hela med seedning och poäng i cupen även om olika nummer använts. Det är i alla fall skönt… 🙂

Att tänka på: Dubbelkolla att inställningen ”Lås numret hela säsongen” är vald när ni anmäler er.

Ett tips: Om ni inte tidigare har valt ”Lås numret hela säsongen” när ni anmält er, gå in och anmäl er så till en kommande deltävling snart som möjligt. Välj sedan ”ert eget” nummer igen och kryssa i ”Lås numret hela säsongen” innan ni fullbordar anmälan.
På så vis minskar risken för att någon annan kommer in och kan ”ta” ert nummer innan ni hinner ”låsa” det.

Arrangörerna