Varför kan en del folk inte bete sig som folk utan beter sig som svin???

Vi vill redan nu ”varna känsliga läsare” om att vi i följande text inte kommer skräda orden. Men vi känner att det behövs en ”uppsträckning” i leden. Eller av vissa förare egentligen. De allra flesta är väldigt bra folk!!!

Vi har sen det senaste racet i Tidaholm haft flera olika förare som kontaktat oss i organisationen där de berättar att de blir väldigt illa behandlade i spåret.
Detta förekom tydligen även i Töreboda och det är främst i det första heatet (Motion 50+, Ungdom och Motion Dam) det varit förekommande.

Det handlar om är en klick förare, både ur ungdomsklasserna och motionsklasserna, som beter sig som svin i samband med omkörnigar av långsammare förare.
Självklart ska man vid behov påkalla uppmärksamheten från den långsammare föraren, så att denne kan flytta på sig. Man kan till exempel ropa ”Ur spår”…
Det man ABSOLUT INTE ska göra är att vråla till föraren är att de ska ”flytta på dig för i he-vete” eller ”akta dig din jävla h-ra” eller ”far åt he-ete för faan”…
Vi skriver inte ut fler av de avskyvärda uttryck vi fått till oss från de utsatta förarna. Dessa räcker gott, men är inte de enda vi fått höra. Tyvärr!

Självklart kan det vara frustrerande att man inte i alla lägen kommer om direkt, men föraren gör säkerligen så gott den kan för att underlätta.
Oavsett vilket, så beter man sig schyst!! Man blir inte ett gapande svin som behandlar andra människor illa!!! Det är helt oacceptabelt!!

Dessutom har dessa gapande förare, förutom att lära sig hur man för sig bland folk, missat att de deltar i ett motionsheat där alla (oavsett fart eller erfarenhet) ska kunna va med och ha det trevligt i spåret. Det kanske är deras första tävling, å då är detta heatet de ska köra i.

Så, om du är en av dessa förare och anser dig va en sån världsmästar-motionär att du till varje pris måste bete dig såhär, bara för att det tar lite tid för andra att ta sig ur spår. Då säger vi: Du kör i fel klass! Anmäl dig i tävlingsklasserna! Mät dig med de snabbare förarna istället för att åka runt å va otrevlig mot de som väljer motion för att de är just motionärer.

Sen är det tyvärr även en del av förarna i Ungdomsklasserna som beter sig lika grisigt.
Alla ungdommar kan ju inte välja i vilket heat de ska köra, för de har ju endast U-licens och då kör man i Ungdomsklasserna.
Men det vi tror, och tycker oss kunna se med den information vi har, så är det inte de yngre ungdommarna (ca 12, 13, 14 år) som är problemet. Utan det är troligtvis några få bland de äldra som är typ 15 å äldre. Så då säger vi samma sak där.
Om du är en så himla duktig förare att du måste gapa å skälla på andra i motionshetet, bara för att det tar lite tid för dem att komma ur spår. Du kör i fel klass! Anmäl dig i junior! Du kommer bara utvecklas å bli snabbare genom att tävla mot de snabbare förarna istället för att åka runt å ”jaga pokaler” bland de som du tydligen anser dig mycket mer värd än.

Här vill vi även lyfta det faktum att det är föräldrarna som bär en del av ansvaret för ungdomsförarnas beteende. Så oavsett om det är ert barn/ungdom som skriker och gapar eller inte, men särskillt om det är det, ta ett snack om detta med dem.

Så, om du är en av dessa otrevliga förare, skärp till dig eller stanna hemma!!!

Organisationskommitén
Vintercupen Östra Skaraborg